“Τα όνειρα σου μην τα λες γιατί μια μέρα κρύα μπορεί και οι φροϋδιστές να'ρθούν στην εξουσία” Νιόνιος   ..................................................... Ονειρεύομαι την πόλη μου!

Jan 142017
 
Werner Bischof
Ο φωτογράφος Werner Bischof γεννήθηκε στην Ελβετία το 1916. Θα λάβει διεθνή αναγνώριση μετά τη δημοσίευση των ρεπορτάζ του το 1945 σχετικά με τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δούλεψε σαν φωτογράφος σε πληθώρα περιοδικών (Life, Observer, Paris Match, Illustrated κλπ). Ήταν ο πρώτος φωτογράφος που εντάχτηκε στο πρακτορείο Magnum Photos μετά από την ίδρυσή του το 1949.
Φωτογράφησε στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα), στην Ασία (Ινδία, Κορέα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ινδοκίνα) και στην Νότια Αμερική.
Στις 16 Μαΐου 1954 ο Bischof σκοτώνεται, μαζί με δύο συνοδούς του, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του σε ένα φαράγγι των Άνδεων.
Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του καταγράφοντας σε φιλμ την παραδοσιακή κουλτούρα των λαών. Η φωτογραφία του βαθιά ανθρωπιστική αποστασιοποιείται από τα γεγονότα γύρω του και παίρνει τη δική της αλήθεια.

Bischof 057

http://thestoryofphotography.blogspot.gr/2014/11/werner-bischof.html

Sorry, the comment form is closed at this time.